Facebook hozzászólás

Maradt egy kis fagyasztott halászlé? Itt a paella a tenger fantasztikus gyümölcseivel!

Most, hogy vége az ünnepi sütés-főzésnek, szusszanhatunk! A halászlé alapleve oly bőségesre sikeresedett az idén, hogy lefagyasztottam. Most elő vele, mert nagyszerű lesz a paellához! Természetesen ez a fogás nem belga, de Brüsszel multikulturális konyhavilágában mindennapos. Első brüsszeli forgatásom első estéjét is ez koronázta meg – egy nagy korsó belga barna sör kíséretében! Pompás! Ibéria étele szinte mindennel kombinálható, most mutatok egy egyszerűt a tenger gyümölcseivel!    

Hozzávalók négy éhes szájhoz : 

Vágódeszkán a tenger gyümölcsei olvadás után, Kép: László Márta
Válogatás előtt a tenger gyümölcsei, Kép: László Márta
  • 1 zacskó mélyhűtött tenger gyümölcsei
  • 40 dkg rizs (már lehet kapni külön paellához valót, de mással is megcsinálhatod!)
  • 1,5 liter halászlé alaplé (vagy készíts alaplevet halászlékockából)
  • 8 ek paradicsompüré
  • 2 gerezd zúzott foghagyma
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 kk sáfrány

Elkészítés:

A mélyhűtött tenger gyümölcsei viszonylag gyorsan felolvadnak. Fontos, hogy állaguk miatt válogasd szét őket! A szépiát és a tintahalat ízlésed szerint darabold fel! Egy lapos serpenyőben melegítsed fel az olajat! Melegítsd tovább a rákokkal kb. egy percig, majd vedd ki! Most dobd rá az olajra a szépiát és a tintahalat, süsd aranybarnára! Jöhet rá a paradicsom és a fokhagyma. Egy kevéssel pirítsd tovább! Következik a rizs, újra keverd meg, fedő alatt párold egy kicsit, majd öntsd hozzá a hallevet és szórd meg egy kis sáfránnyal! Sózd meg, és kb. tíz percig párold tovább! Az eddig “árválkodó” rákok és kagylók most felteszik az “I”-re a pontot! Így együtt még öt percig főzd, hogy a hallé elpárologjon. Tálald, és most jöhet hozzá az a bizonyos nagy korsó sör! Jó étvágyat!

Paella tenger gyümölcseivel az étkezőasztalon tálalás előtt, Kép: László Márta
Tálalás előtt, Kép: László Márta

Tálald, és most jöhet hozzá az a bizonyos nagy korsó sör! Jó étvágyat!

Ha folyamatosan figyeled remek receptjeinket, megtudhatod, hogy pl. mi volt 2015. legjobb előétele!?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!