Facebook hozzászólás

Maradt egy kis fagyasztott halászlé? Itt a paella a tenger fantasztikus gyümölcseivel!

Most, hogy vége az ünnepi sütés-főzésnek, szusszanhatunk! A halászlé alapleve oly bőségesre sikeresedett az idén, hogy lefagyasztottam. Most elő vele, mert nagyszerű lesz a paellához! Természetesen ez a fogás nem belga, de Brüsszel multikulturális konyhavilágában mindennapos. Első brüsszeli forgatásom első estéjét is ez koronázta meg – egy nagy korsó belga barna sör kíséretében! Pompás! Ibéria étele szinte mindennel kombinálható, most mutatok egy egyszerűt a tenger gyümölcseivel!    

Hozzávalók négy éhes szájhoz : 

Vágódeszkán a tenger gyümölcsei olvadás után, Kép: László Márta
Válogatás előtt a tenger gyümölcsei, Kép: László Márta
  • 1 zacskó mélyhűtött tenger gyümölcsei
  • 40 dkg rizs (már lehet kapni külön paellához valót, de mással is megcsinálhatod!)
  • 1,5 liter halászlé alaplé (vagy készíts alaplevet halászlékockából)
  • 8 ek paradicsompüré
  • 2 gerezd zúzott foghagyma
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 kk sáfrány

Elkészítés:

A mélyhűtött tenger gyümölcsei viszonylag gyorsan felolvadnak. Fontos, hogy állaguk miatt válogasd szét őket! A szépiát és a tintahalat ízlésed szerint darabold fel! Egy lapos serpenyőben melegítsed fel az olajat! Melegítsd tovább a rákokkal kb. egy percig, majd vedd ki! Most dobd rá az olajra a szépiát és a tintahalat, süsd aranybarnára! Jöhet rá a paradicsom és a fokhagyma. Egy kevéssel pirítsd tovább! Következik a rizs, újra keverd meg, fedő alatt párold egy kicsit, majd öntsd hozzá a hallevet és szórd meg egy kis sáfránnyal! Sózd meg, és kb. tíz percig párold tovább! Az eddig “árválkodó” rákok és kagylók most felteszik az “I”-re a pontot! Így együtt még öt percig főzd, hogy a hallé elpárologjon. Tálald, és most jöhet hozzá az a bizonyos nagy korsó sör! Jó étvágyat!

Paella tenger gyümölcseivel az étkezőasztalon tálalás előtt, Kép: László Márta
Tálalás előtt, Kép: László Márta

Tálald, és most jöhet hozzá az a bizonyos nagy korsó sör! Jó étvágyat!

Ha folyamatosan figyeled remek receptjeinket, megtudhatod, hogy pl. mi volt 2015. legjobb előétele!?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!