Facebook hozzászólás
1 575

Marengói csirke

Állítólag Napóleon kedvenc ételét készítjük el, ha megfőzzük ezt a marengói csirkét, melyet a császár második itáliai hadjárata alkalmával kapott egyszer a szakácstól, egy ütközet előtti estén. Az ütközet sikeres volt, és mivel Napóleon amúgy is szerette a csirkét, attól fogva mindig ezt vacsorázott, mielőtt hadba indult,

Marengói csirke, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
egy 1,20 dkg-os csirke
1 evőkanál liszt
3 dkg vaj
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál provence-i fűszer
0,4 dl száraz fehérbor
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
25 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk (vehetünk persze darabokat is), sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe. A vaj és az olaj felforrósított keverékén átpirítjuk a húsdarabokat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt (nem kockára vágott!) vöröshagymát, a zúzott fokhgymát, a provence-i fűszert, és még néhány percig sütjük. Ráöntjük a húsra a bort, erős tűzön addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, egy kevés vizet, és fedő alatt mérsékelt tűzön tovább pároljuk. Tíz perccel a főzés vége előtt hozzáadjuk a gombát is. Pirított bagettel a legfinomabb.

Ananászos csirke
Ez a kissé ázsiai beütésű recept népszerű lesz azok között, akik kedvelik a hús-gyümölcs párosítást. Előnye a receptnek azon kívül, hogy finom, hogy nem kell hozzá semmi különleges alapanyag, hiszen a szójaszósz is lassanként minden háztartásban megtalálható lesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!