Facebook hozzászólás
601

Márti citromos borjú bécsije

Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!    

Citromos bécsi szelet, Kép: László Márta
Citromos bécsi szelet, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli borjúkaraj
  • 1 citrom leve + 1 másik: díszítésnek

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • tej
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Klopfold ki a hússzeleteket, majd fél órára tedd a citromlébe. Sózd be, de a panírozás előtt várj még 10 percet. Készítsd ki a liszt-tojás-prézli triumvirátust úgy, hogy a felvert tojásba önts kb. két evőkanál tejet. Most jöhet a panírozás. Bő, közepes lángú olajban süsd aranybarnára – mindkét oldalát 4-4 percig.

Sárgadinnyés-sonkás szendvicsem
A pármai sonka és a sárgadinnye elválaszthatatlan barátok az olasz konyhában! Meg az enyémben is… Légy körültekintő, a nagy melegben a majonéz nagyon könnyen romlik! Itt vannak a részletek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!