Facebook hozzászólás

Márti hortobágyija

Na, ez egy ízig-vérig magyar különlegesség! És persze otthoni kedvenc! Eredendően előtételként szerepel a nagy családi szakácskönyvben, de annyira laktató, hogy sokszor főételként is remekül funkcionál. Ilyenkor ősszel, amikor ránk köszöntenek az első hűvösebb esték, szívesen vacsorázunk is belőle. Ha vendéget vársz, akkor is nyerő falat! Ráadásul még előző nap elő tudod készíteni, és amikor csnegetnek, akkor dugod be a sütőbe átforrósítani. Isteni!  

Hortobágyi palacsinta, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Palacsintatésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 2 ek étolaj
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemell fekockázva
  • 5 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 2 vöröshagyma apróra vágva
  • 1-1 paradicsom és zöldpaprika, karikára vágva
  • 1 db tejföl
  • 1 kk liszt
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

Először rakjuk össze a palacsintatésztát. Ehhez keverd össze a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, végül a szódát és azolajat. Jól keverd ki, hogy ne legyenek benne csomók, és ne legyen túl folyós se. Hagyd fél órát állni a hűtőben. Ezalatt kapj elő egy serpenyőt, pirítsd meg a szalonnát, majd add hozzá a hagymát.

Pörkölt különlegesség palacsintában
Húsimádó barátunk Zoltán megmutatja, hogyan készíti el a pörköltet egészen különleges módon. Lehet utánozni, ez biztosan nagyon-nagyon finom és különleges!

Ha kész, vedd le a tűzről, csak ekkor szórd rá a paprikát (hogy meg ne égjen, és ne legyen keserű!). Jöhet hozzá a csirkemellett, sózd, borsozd, és önts hozzá kevéske vizet. Rakd vissza újra a tűzre, jöhet hozzá a zöldpaprika, a paradicsom, és fedő alatt párold kb. 40 percig. Ezalatt süsd ki a palacsintákat. Daráld le a pörököltödet. A masszából visszamaradt léhez add hozzá a liszttel elkevert tejfölt, és forrald össze. Adj a masszához annyi szaftort, hogy az lágy legyen. Töltsd meg a palacsintákat, tekerd fel, majd két végét dugd vissza. Tedd őkert egymás mellé egy jénaiba. Locsold meg a tetejét a maradék szafttal, tedd forró sütőbe. Tejföllel, friss csípős hegyespaprikával, paradicsommal petrezselyemmel tálald!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!