Facebook hozzászólás

Márti nyári pulykája

Nyáron bódultan sétálok a piacon, annyira élvezem a friss zöldségek illatát! Egyszerűen mindent szeretnék megenni, így született ez a recept is!

Hozzávalók:

  • egy egész pulykacomb
  • két kis uborka
  • két szál sárgarépa
  • két szál fehérrépa
  • egy hagyma
  • két gerezd fokhagyma

    Ilyen ínycsiklandóan dundi szeletelés előtt! Kép: László Márta

Elkészítés:

A pulyka alsó combját egy jó éles késsel átvágom, és a csontot “kioperálom” belőle. Szétnyitom a húst, majd hosszában bevágdosom. Sóval, borssal kívül-belül megszórom. A csont helyére, és a bevágdosott részekbe fektetjük a megpucolt, nagyobb csíkokra vágott uborkát, sárga- és fehérrépát. Ezután egy jó kis zsineggel az egészet szorosan összekötjük. Pár kanál zsiradékot megforrósítok, alaposan megforgatom benne a combot. Kisebbre veszem a sütő erejét, a comb mellé dobom a hagymákat, a kimaradt zöldségeket, egy kis sörrel “megkínálom”. Most már csak egy alufólia kell a tetejére, és mehet a sütőbe!! Ahány kilós a comb, annyi óra kell, hogy ropogósra süljön. Ha kész, kiveszem a sütőből, pár percet várok, hogy szépen lehessen szeletelni. Nagyon guszta a sokszínű zöldség a hús közepén. Petrezselymes újkrumplival kínálom. Négy embernek kényelmesen elegendő. A maradékot este hidegen is eheted!

Jól megy hozzá a sör, de a rozé is!

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!