Facebook hozzászólás

Márti sültkrumplija

Utcán sétálva, meccs közben rágcsálva, garnérungnak – mindenhogy jó! Legyen hozzá bármilyen mártogató vagy csak egyszerűen majonéz. Igen, ez a sültkrumpli, amit mindenki szeret – akár bevalljuk, akár nem. Jó aztonban csak kevesen készítekenk. A legfontosabb, hogy konzultálj kedvenc zöldségeseddel, mert nem mindegyik burgonya alkalmas ropogós sültkrumpli elkészítéséhez. 

Sültkrumpli, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

  • sertészsír
  • sütni való burgonya

Elkészítés: 

Hámozd meg a krumplit. Mosd meg alaposan, majd jól törölgesd meg. Vágd hasábokra mindegyiket. Válassz egy szimptikus serpenyőt, olvassz fel benne egy ujjnyi zsírt. Úgy közepes lángon süsd ki a krumplit, majd szűrőlapáttal szedd ki papírtörölközőre, hagyd kihűlni. Ha kész, melegítsd fel újra a zsírt, dobd bele a krumplikat, és közepes lángon újra süsd át. Szedd ki a szűrőlapáttal ismét egy papírtörölközőre, és most sózd meg! Tökéletes lesz!

Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt!
Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 154

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!