Facebook hozzászólás
507

Márti svájci currys, ananászos csirkéje

Svájc számomra az egészséges, konnyű étkezések, különleges ízek világa! Ezt a receptet is ottani barátimtól tanultam! Elképedtem, hogy egy egésznapos, hegymászós kirándulás után hogy tud pillanatok alatt fantasztikus vacsorát az asztalra varázsolni Nelly és Jules. Örök hálám érte ma is!   

Currys csirkecomb ananásszal, Kép: László Márta
Currys csirkecomb ananásszal, Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 4 csirkemell
  • 1 ananász (vagy 1 doboz ananászkonzerv)
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 ek currypor
  • késhegynyi frissen őröltg bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

Pucold meg, majd kockázd fel az ananászt. Szeleteld kb. ujjnyi vastag csíkokra a melleket. A csirkét pirítsd meg az olajon, majd add hozzá az ananászt. Kis kevergetés után szórd rá a curryt, és, ha szereted, adj hozzá egy kis ételízesítőt is. Amikor már látod, hogy egyenletesen pirul minden, öntsd rá a főzőtejszínt, és tedd rá a fedőt. Nagyjából 10 perc múlva add hozzá a joghurtot is. A legvégén tekerj rá egy kevés friss borsot! Párolt rizzsel, vagy kukoricás rizzsel tálald. Nagyon gyors, nem tudod elrontani, és egészen különleges fogás még ünnepekre is! Jó étvágyat!

Gomba curry
Mire a gyerekeknek elkészült a rántott csirkemell-sült krumpli vacsora, már el is felejtettem, hogy előtte tíz perc alatt megfőztem a felnőttek diétás vacsoráját is. Sajnos ez az étel is azok közé tartozik, amelyik egy cseppet sem fotogén, na de az íze! Az minden pénzt megér.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!