Facebook hozzászólás
616

GLUTÉNMENTES

Márványos narancsos kuglóf avokádóval, cukkinivel

Maradt még avokádóm meg egy kevés cukkini, és úgy gondoltam, hogy egy jó kis kuglófba ezek pont beleférnek. Az ismert áruházlánc gluténmentes kevert tészta lisztjét használtam fel, egy kis kakaóporral, narancshéjjal megbolondítottam, csodás, finom belű kuglóf született.

Gyömbéres narancsos kuglóf, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a pépesre tört avokádót, a narancshéjat, a puha vajat, és kikeverjük. Ezután lassanként adagolva belevegyítjük a gluténmentes lisztkeveréket, és csomómentesre keverjük. Szilikonos formába a massza felét beleöntjük, majd a megmaradó részbe a kakaóport belekeverjük, és a formában lévő massza tetejére öntjük. Előmelegített sütőben (180 fok) hőlégkeverésen sütjük, tűpróbát végezve. Én szeretem kicsit ropogósabbra sütni a külső részét. Ha kész, a formából óvatosan kiborítjuk, majd kihűlés után szeleteljük.

Ehhez kíván délutánra még egy jó kávét is: Pammer Lívia

Kuglófom, avagy az osztrák konyha mennyei desszertje

Kuglófok, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is!     



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!