Facebook hozzászólás
434

Mediterrán paprikáskrumpli

Csirkemell, burgonya, padlizsán, paradicsom, olívaolaj, nem is kell más egy tányérnyi boldogsághoz. Ezek a mediterrán népek tudnak valamit az élet értelméről!

Mediterrán paprikáskrumpli, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg csirkemell-filé
3 közepes krumpli
1 közepes padlizsán
1 l passzírozott paradicsom
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
Só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemell-filéket nem túl vékony csíkokra vágjuk, a krumplikat meghámozzuk, fél centisre szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábasba pár ek olívaolajat öntünk, az előtte megsózott, -borsozott húsokat kissé megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük. Ha nagyon elfogyott volna az olaj, pótoljuk. Jöhetnek a krumplikarikák, amiket sütés közben szintén megsózunk. Nem kell nagyon megkapatni, de ne maradjon nyers a közepe. Ezeket is félretesszük.
Ugyanebben a lábasban folytatjuk tovább, ha kell, ismét pótoljuk az olajat. Beleszórjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát is, mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a padlizsán, majd a paradicsomlé. Az egészet közepes lángon, fedő alatt összefőzzük. Mikor a padlizsán puha és a szósz sűrű, összeturmixoljuk az egészet, majd visszaöntjük a lábasba. Mehet hozzá a krumpli és a hús, kb. 10 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Olasz burgonyatorta
Ahogy mondtuk, az olaszok tudnak valamit az életről. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy krumpliból is képesek tortát készíteni! Na és persze te is meg tudod csinálni, ha követed a receptet.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!