Facebook hozzászólás
853

Meggyes rétes lustán elterülve

Ne kövezzetek meg, de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest, mint a húzottat. Elkészíteni is, és enni is. Igaz, kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony, mint a húzotté, de számomra ez lett az ideális rétes, általában túrós és meggyes töltelékkel készítem, de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy kissé savanykás, vagy inkább savakban gazdag meggy került bele, fahéjjal és barna cukorral szórva. Morzsája sem maradt – írja Pammer Lívia

Meggyes rétes, Kép: Pammeri Lívia
Meggyes rétes, Kép: Pammeri Lívia

Hozzávalók a tésztához:

A töltelékhez:

A lekenéshez:

  • egy egész tojás

Elkészítés: 

Tonhalas spagetti, ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál
A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek, tekintve, hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben, egy gyors felmérés után úgy döntöttem, hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel – írja Pammer Lívia. Hallgassunk rá, és ugorjunk neki!

A liszteket összevegyítjük, hozzáadjuk a csipet sót, a tejfölt, a tojást az olvasztott vajat és rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30-40 percre. Ezután a tésztánkat 4 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formázunk belőlük. A gombócot lisztezett deszkán jó vékonyra kisodorjuk, ráhalmozzuk az enyhén kinyomkodott, kimagozott meggyet, rászórjuk a cukrot, meghintjük őrölt fahéjjal, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi darabbal is. Szilikonos sütőpapírra fektetjük a kész rudakat, egy egész felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben 170-180 fokon aranyszínűre sütjük. A szeletelés után a tetejét porcukorral áthintjük, így tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!