Facebook hozzászólás

Meghökkentő, de isteni: zellerem rántva

Sokan  csak leveszöldségként néznek a zellerre fűszeresíze miatt, pedig igazán fincsi. Picit megfőzve, kevés olajon megfuttatva még a fogyókúrázók is jól használhatják. Ez nem annyira fogyókúrás recept a panír miatt, de a zeller ásványolaj-tartalma csak jót tehet! 

Rántott zeller, Kép: pixabay
Rántott zeller, Kép: pixabay

Ezt szokványos előételnek vagy ebédnek is nevezhetnénk, de az igazság az, hogy valahol a kettő között helyezkedik el. Az év minden szakában elkészíthetjük, de szerintem a friss zeller számomra mindent visz.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zellergumókat, sós vízben főzzük meg, vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk kb. félujjnyi szeletekre. A panírozás liszt-tojás-prézli triumvirátus után a szeleteket mártsuk újra tojásba, majd ismét a morzsába. Forró zsírban süssük ki, és kész! Adj hozzá szalmakrumplit vagy egyszerű sült krumplit és majonézt! Jó étvágyat!

Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal
Itt egy másik rántott különlegesség az egyik korábbi Sör mi többös amatőr szakácsoknak hirdetett sörkorcsolya versenyből. Kipróbáltuk! Meghökkentő, de nagyon nyerő!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Dúl a szerelem a szállodákban

Minden harmadik szerelmespár elutazik Valentin-nap alkalmából. Az ismert internetes szállásfoglalással foglalkozó cég felmérése szerint az ünnepről a férfi elsőre az ajándék beszerzésére és a szexre…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!