Facebook hozzászólás

Meghökkentő krumplirétes

Már annyi rétest kóstoltam, hogy csak na, de ez most nagyon meglepett! Az egyik tévés barátnőm készítette egy kis délutáni dumcsihoz. Ő rozét kínált hozzá, én inkább furmintot javasolnék, de a lényeg, hogy nagyon egyszerű, és nagyon finom! 

Rétes, Kép: wikimédia
Kép: wikimédia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A réteslapokat szokás szerint szétszedjük, nedves konyharuhára terítjük. Olvasztott zsííral vagy margarinnal megkenjük, darával megszórjuk, és jöhet a következő lap. Ha így elkészült a harmadik is, megtöljük a töltelékkel. Ez úgy készül, hogy az áttört krumplit, a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgával és a mandulával legaláb fél órán át összekeverjük. Mennyei tud lenni egy jó robotgép! A rudakat a a konyharoha segítségével összetekerjük, tojással megkenjük a süti tetjét, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva aranysárgára sütjük. Tálaláskor ne felejtsd el vaníliás cukorral megszórni! Egy jó kis furmintot kínálnék hozzá! Jó étvágyat!

Mandulás farsangi meglepi anyukám recepteskönyvéből
Farsangkor farsangi szelet dukál. Ez nálunk mindig így volt, és a mamám szívesen sütötte ezt a csodát. Már csak azért is, mert édasapám imádja a mandulát. Úgy tudom, hogy eredendően a nagymamám specialitása volt, de sajnos erre már soha nem derülhet fény. A lényeg, hogy ez egy eredeti farsangi szelet a családban! Feltétlenül próbáljátok ki!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!