Facebook hozzászólás
12 422

Meghökkentő rántott kelkáposzta

Méltatlanul mellőzött növényünk a kelkáposzta, pedig ilyenkor, télen nagyon jól jön, hiszen jól tárolható. Ez recept egy kis ötlet azoknak, akiknél a család csak rántott húst eszik rántott hússal. Pedig azon túl is van éltet! Sőt! A kelkáposztában sok a fehérje, a mindenféle ásványi anyag, a C-, és a B-vitaminok. És tudjuk, a változatosság gyönyörködtet!  

Kelkáposzta, szelet, Kép: pixabay
Cikkekre kell vágni a kelkáposztát, Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés:

A megtisztított, zsenge kelkáposztát cikkekre vágom, és óvatosan megfőzöm sós vízben, majd szűrőpapíron kicsit lecsöpögtetem. Lisztbe, majd palacsintatésztába forgatom, és forró olajban megsütöm. Lehet belőle előétel, köret, de hallottam már arról is, hogy petrezselymes burgonyához adták feltétnek. Bárhogy is, jól hangzik! Jó étvágyat!

A felséges kelkáposzta, és az ő levese
Gyönyörűek, rózsaként nyílnak szét laza leveli. Ez a kelkáposzta. Érdekessége, hogy sok benne a fehérje, és az ásványi anyag, a C-, B1- és B2-vitamin-tartalma pedig megközelíti a fejes káposztáét. Ráadásul sokáig el is áll. Na, akkor nézzünk belőle egy levest! Turbózhatod, ha átturmixolod, és pirított kenyérkockával vagy mondjuk Vulcano chipsszel tálalahatod. Mennyei!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!