Facebook hozzászólás

GYORS FINOMSÁG KEZDŐKNEK IS

Mellbedobással győzött a tyúk

Hajnalban jutott eszembe, hogy megint nem vettem ki semmit a mélyhűtőből az ebédhez. Gyorsan lebotorkáltam, és körülnéztem, mi t tudnék ma virítani? Milyen szerencse, hogy még augusztusban eltettem a mélyhűtőbe némi sós vízben főtt zöldbabot. Találtam egy tyúkmellet is, ebből született a költemény, amivel nem tudtunk betelni. Még vacsorára is maradt! (De nem sok!)

Zöldbabos tyúkmell, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Csíkokra vágtam a mellet, sóztam, borsoztam, és így is hagytam legalább egy órát. A hagymát és a fokhagymát ezalatt felkockáztam. Egy nagyobb serpenyőbe öntöttem az olajat, hevítettem, majd hozzáadtam a vöröshagymát. Amint megpirult, jöhetett a tyúkmell, nagyokat kevergettem, hogy mindenütt kifehéredjen a hús. Kisebbre vettem a hőt. Hozzáadtam a fokhagymát, a szerecsendiót, majd hozzáöntöttem a bort. Így pároltam kb. 15 percig. A félpuha húshoz hozzáadtam a zöldbabot, és így folytattam fogásom életét, de a végén már pár percig fedő nélkül! Tálaláskor megszórtam egy kis reszelt sajttal. Isteni!

Jó étvágyat!

A nyár slágere a zöldbab

Rakott zöldbab, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Imádni való szomszédjaim vannak! Ezt le kell szögezni! Például azért, mert az egyik isteni barackokkal ajándékozott meg (már rég hűlt helye!), a másik fantasztikus illatú zöldbabbal (ennek is hűlt…). Élmény volt tehát elkészíteni is a babomat, hiszen már az illatukkal elbűvöltek a szép, sárga hüvelyek! Ezt a receptet a barátnőm köretnek szánta. Elég egy debreceni vagy egy tükörtojás, és már kész a pompás ebéd vagy vacsora!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Döbbenet: vetélést okozhat a légszennyezettség!

Egy magzat elvesztése mindig borzalmas érzés, de talán a legrosszabb az úgynevezett csendes vetélés. Ilyenkor…

Mozgásra fel!

Kevesebb, mint napi 9000 lépés megtételével már sikerrel vesszük fel a harcot az Alzheimer-kór kialakulásával…
1 / 1 504

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!