Facebook hozzászólás

Menta fagyi

A legtutibb nyári desszertek, nyalakodni valók egyike. Elég hozzá egy cserép ablakpárkányon is nevelhető menta, tejszín, és jó, ha van egy fagylalt készítő gép is, de ennek hiányában is el lehet készíteni.

Menta fagyi, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
egy maréknyi friss menta
5 dl zsíros tej
1 dl tejszín
6 tojássárgája
12 dkg porcukor

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt összeöntöttem, felforraltam, és amint elérte a forráspontot, lekapcsoltam alatta a lángot, beleszórtam a mentalevelek felét. 5-6 percig áztak a levelek a lében, aztán kivettem, eldobtam őket. Ne hagyjuk tovább ázni a mentát, mert megváltozik az íze, túl erőssé válik. Ezután a tojássárgákat habosra-fehérre kevertem a porcukorral, hozzáöntöttem a forró tejet, kevertem szorgosan. Ezután került vissza a lábasba, sűrűsödésig melegítettem. Lehűtöttem a folyadékot, majd beleöntöttem a turmixgépbe a maradék menta felével, forgattam rajta néhányat, majd beletettem a fagyigépbe. 20 perc alatt elkészült az isteni fagylalt.

Az ellenállhatatlan pink csoda: málnahab
Málnából sohasem elég. Évek óta nem főzök belőle lekvárt, hanem inkább fagyasztok le pár dobozzal, jobban fogy télen zabkására, gyümölcstortára, mint lekvárként.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!