Facebook hozzászólás

Menta fagyi

A legtutibb nyári desszertek, nyalakodni valók egyike. Elég hozzá egy cserép ablakpárkányon is nevelhető menta, tejszín, és jó, ha van egy fagylalt készítő gép is, de ennek hiányában is el lehet készíteni.

Menta fagyi, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
egy maréknyi friss menta
5 dl zsíros tej
1 dl tejszín
6 tojássárgája
12 dkg porcukor

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt összeöntöttem, felforraltam, és amint elérte a forráspontot, lekapcsoltam alatta a lángot, beleszórtam a mentalevelek felét. 5-6 percig áztak a levelek a lében, aztán kivettem, eldobtam őket. Ne hagyjuk tovább ázni a mentát, mert megváltozik az íze, túl erőssé válik. Ezután a tojássárgákat habosra-fehérre kevertem a porcukorral, hozzáöntöttem a forró tejet, kevertem szorgosan. Ezután került vissza a lábasba, sűrűsödésig melegítettem. Lehűtöttem a folyadékot, majd beleöntöttem a turmixgépbe a maradék menta felével, forgattam rajta néhányat, majd beletettem a fagyigépbe. 20 perc alatt elkészült az isteni fagylalt.

Az ellenállhatatlan pink csoda: málnahab
Málnából sohasem elég. Évek óta nem főzök belőle lekvárt, hanem inkább fagyasztok le pár dobozzal, jobban fogy télen zabkására, gyümölcstortára, mint lekvárként.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!