Facebook hozzászólás

Menta szirup

Locsoljuk fagyira,  limonádéba, mojitóba, de ihatjuk szódával higítva szörpként is. A menta, ha egyszer gyökeret vert a kertünkben, szinte ellenőrizhetetlenül burjánzik el – ezért érdemes inkább valamilyen vödörbe, konténerbe ültetni, hogy agresszív terjeszkedését megelőzzük -, érdemes tehát a felhasználásán gondolkozni. Mi erre a megoldásra jutottunk.

Menta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 marék mentalevél
2 liter víz
2 citrom karikákra vágva
5 dkg citromsav
2 kg cukor

Elkészítés:
A megmosott menta leveleket egy üvegbe tettem, felöntöttem a vízzel, belekarikáztam a citromot. Másnap lábasba öntöttem a levet, hozzáadtam a cukrot és a citromsavat, 10 perc főzés után leszűrtem a szirupot, és üvegekbe töltöttem, majd kidunsztoltam.

Menta fagyi
A legtutibb nyári desszertek, nyalakodni valók egyike. Elég hozzá egy cserép ablakpárkányon is nevelhető menta, tejszín, és jó, ha van egy fagylalt készítő gép is, de ennek hiányában is el lehet készíteni.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

HÍREK

1 / 1 135

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!