Facebook hozzászólás

Miért párbajozik Mautner Zsófi Széll Tamással?

Egy ideje lépten-nyomon találkozhattunk azzal a hírrel, hogy Mautner Zsófia gasztroblogger és Széll Tamás sztárséf között valamiféle ellentét feszül, amelyet szakmai párbajjal kívánnak rendezni. Az okokra ma derült fény egy rendhagyó sajtótájékoztatón.

A látványos párbajbeharangozóval induló program célja az otthon főzés népszerűsítése. A népszerűsítő pedig a Lidl, amelynek szándéka az otthon főzés forradalmasítása és népszerűsítése, a fő üzenete pedig az, hogy otthon főzni kedvező áron, kényelmesen, gyorsan is lehet. Ehhez pedig mindenki által elérhető, profi segítséget is nyújt, bevezeti vásárlóit a konyhaművészeti titkok és új ízek birodalmába, és segít abban is, hogy az otthoni főzés az alkotás örömét és az elégedettség érzését nyújtsa.

Mautner Zsófia és Széll Tamás fejenként heti egy recepttel segít

Az edukációs céllal is rendelkező új irány számos eszközt alkalmaz arra, hogy az otthon főzés mindenki számára elérhető és szerethető legyen. A kommunikáció főszereplőjeként két olyan emberrel találkozhatunk Mautner Zsófiával és Széll Tamással –, akik bár különböző irányt képviselnek, és nemükből adódóan nézeteik is sokszor eltérnek, ám profi segítséget nyújtanak a kezdő háziasszonyoktól kezdve a gyakorlott konyhamesterekig mindenki számára.

A holnap, október 14-én induló lidlkonyha.hu weboldalon minden héten egy-egy új receptet tanulhatunk meg Zsófiától és Tamástól, amelyek alapanyagául a cég áruházainak termékei szolgálnak. A Lidl tényekre építkezett: először is reprezentatív kutatást készíttetett a magyar lakosság főzési, vásárlási és étkezési szokásairól – az eredmények pedig alátámasztották a feltételezéseket. A kutatás szerint a magyar lakosság 92 százaléka – vagyis majdnem mindenki – legalább alkalmanként főz. A főzés a családnak való örömszerzést jelenti a válaszadók több mint fele számára, míg további 44 százaléknak öröm és kikapcsolódás ez a tevékenység. Jelentős többség érzi úgy, hogy még inkább fokozná a főzés örömét, ha az kevesebb időt venne igénybe, ötletet kapna a változatosságra, és ha olcsóbb lenne. Minderre megoldást kínál a ma induló új irányvonal, ami a cég reményei szerint mindannyiunkat megtanít arra: otthon főzni kedvező áron, kényelmesen, gyorsan is lehet, egészséges termékekkel.

Kacsa kétféleképpen

Ma a két szakember már „párbajozott” a sajtótájékoztatón, a viadal tárgya a konfitált kacsa és annak körítése volt. Zsófia megint kísérletező volt , Tamás a hagyományokhoz nyúlt merészen. Előbbinél a csontról leszedett ízes húst – a „tépett kacsát” – sült céklával készült fűszeres, currys mártás kísérte némi pirított mandulával, gránátalmával és egy kis mentával. A hagyományt pedig a kacsacomb mellé kínált vörös káposzta képviselte, ám a káposztát a séf nem párolta, hanem sütőben egyben lassan megsütötte, az ízeket pedig a párolt hagyma meg egy kis rozmaring tette teljessé. Az Életforma véleménye szerint a mai párbajnak két győztese volt, úgyhogy várjuk a folytatást! S ha már kacsáról van szó, mi is ajánlunk egy receptet: hideg borsos kacsamell mangós-ruccolás salátaágyon.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fellapoztuk Gyuri bácsi naptárát

Márciusra is jutott egy gyógynövény a bükki füvesember naptár naptárjában. Gyuri bácsi különleges…

Amit tudnod kell az esemény után

Ha a szexuális együttlétkor nem megfelelően (vagy egyáltalán nem) védekeztetek, a nem kívánt terhesség elkerülése…
1 / 1 474

Receptek

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!