Facebook hozzászólás

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz

Minap lecsapoltunk egy konzerv csicseriborsót, a leszűrt levét elhasználtuk. Maradt a borsó, amit a mélyhűtőben őriztünk eddig. Valahogy nekünk mindig több a borsó, mint a lé, a lé ugyanis kitűnő tojáspótló lévén, igen hamar elfogy, a borsó meg bezacskózva gyűlik a mélyhűtőben. Most két adagot is kivettünk, felolvasztottunk. Az egyik adagból készítettük ezt a kekszet. Nagyon könnyű, még csak liszt sem kell hozzá. Gyakorlatilag nem lehet elrontani, soha nem kell benne csalódni. Kihűlve strapabíró, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekészíthető, mi magunk hurcolhatjuk az egész napos rohanásainkra, itt-ott bekapva belőle egy-egy falatot. A csicseriborsó fehérjedús, értékes élelmiszer – tette hozzá a bulkshop.hu.

Mogyoróvaja csicseriborsókrémkeksz, Kép: bulkshop
Kép: bulkshop

Hozzávalók:

1 leszűrt, alaposan lecsöpögtetett csicseriborsókonzerv
2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyoróvaj
2 evőkanál datolyamelasz vagy más növényi szirup (ha a mogyoróvaj édesített kevesebb)
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet himalája só
1-2 kávéskanál vaníliakivonat
1 tábla étcsokoládé felezve, felét összetörve a tésztába, felét a díszítéshez / csokicsipsz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt. 180 fokon sütjük majd a kekszeket.
2. A csokoládé felét törjük/daraboljuk apróra.
3. Béleljünk ki egy hagyományos méretű sütőtepsit sütőpapírral.
4. A tört csokoládé kivételével tegyünk mindent a keverőgépbe vagy egyszerűen fakanállal keverjük össze.
5. A csokidarabokat a végén, gyengéden keverjük a masszába.
6. Formáljunk vizes tenyérrel kis gombócokat, a tetejüket egy kicsit nyomjuk le, helyezzük őket a bélelt tepsibe.
7. 10-12 perc alatt sül. Nyugodtan vegyük ki a sütőből az idő letelte után, akkor is, ha puhának tűnnek. Nem tudnak nem megsülni, ugyanis minden, ami benne van, nyersen is ehető.
8. Pihentetés/hűlés után még sokat szilárdulnak, de ez a keksz egy alapvetően puha, omlós keksz, nem fog keménnyé szilárdulni.

Jó étvágyat!

Citromos köleshab csokireszelékkel
Ismét egy gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert a bulkshop.hu-tól. A képen látható finomságot lenhab felhasználásával, citromos ízesítéssel született. Tehetünk bele vaníliakivonatot, és pazar vaníliahabunk lesz. Tehetünk bele olvasztott csokit/kakaót, akkor csokis habunk lesz. Bármilyen gyümölcsízesítéssel is szuper, kókusszal is nagyon vagány, csak az alapot kell elkészítenünk és azt variálhatjuk.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…
1 / 1 485

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!