Facebook hozzászólás
1 539

Molnárka

Tudod, ez az a kicsit édes péksütemény, amibe sonkát, sajtkrémet szoktak tölteni, díszítésképp jöhet egy kis salátalevél, és kész is a büfé szendvics. Reggelire nagyon szeretjük, pont azért, mert a kissé édes tésztának nagyon jól állnak a sós felvágottak, krémek.

Molnárka, Kép: party-co.hu
Kép: party-co.hu

Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
2 dl tej
7 gr szárított élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 tojássárgája + 1 a kenéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe teszem – először a folyékonyakat, aztán a szárazakat -, megdagasztatom, majd kivéve a gépből átgyúrom. 12 cipócskára osztom, henger alakúra megformázom, a végeket kicsit elvékonyítom, hogy elnyerje azt a formát, amitől molnárkának hívják. Letakarva kelnek még 20 percet. A tetejüket lekenem tojással, majd 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsülnek.

Kalácsfelfújt
Ha van otthon maradék kalács, puffancs, molnárka, ne dobjuk ki, készítsünk belőle felfújtat egyszerűen és gyorsan! Egy tartalmas leves után kiváló vacsora lesz belőle, és ne lepődjünk meg, ha hamarosan ismétlést követel a család.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!