Facebook hozzászólás
626

Morzsapaplan alatt alvó zöldségek

Egészségesen étkezők kedvence lesz ez a recept, nincs benne hús, de én azoknak is ajánlom a kipróbálását, akik szeretik a húst. Mert a zöldség jó és egészséges.

Karfiol, Kép: pixabay.com
Kép:Pixabay

Hozzávalók:
5 dkg vaj
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dl tej
csipet szerecsendió
50 dkg karfiol rózsákra szedve
1 doboz csemegekukorica konzerv
25 dkg zöldborsó (mirelit)
5 dkg dió, kesudió vagy mandula
só, bors

A tetejére:
5 dkg zabpehely
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg őrölt dió
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A zöldségeket 10 perc alatt megpároljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, 5 perc alatt sűrűre főzzük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A megpárolt zöldségeket a mártásba keverjük, hozzáadjuk a kiválasztott olajos magot, kóstolás után még megsózhatjuk, ha úgy érezzük, szükséges.

A morzsához valókat összekeverjük, eldolgozzuk az olajjal.

Egy tűzálló edényt kikenünk zsiradékkal, beleöntjük a zöldséget, megszórjuk a morzsával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Tipp: A mártást gazdagíthatjuk reszelt sajttal, tojássárgájával is. Zöldségként pedig használhatjuk bármelyik kedvencünket.

Karfiolos krokett
A karfiol ősszel olcsó, egészséges alapanyag, érdemes szezonjában minél többféle ételt készíteni belőle. Reform módon táplálkozók még pizzát is készítenek belőle, mi megelégszünk egy fincsi karfiol ropogóssal.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!