Facebook hozzászólás
1 664

ŐSZI KÜLÖNLEGESSÉG

Morzsasüti szilvával Pammer Livi konyhájából

Cuki házi szerzőnk egy blogkóstolón mutatta meg, hogy is kell ezt készíteni! Egy gyors és nagyon finom desszert lett belőle. Az eredeti recepttől annyiban tért el, hogy a zabpelyhet nem őrölte meg, hanem apró szemű szőlőt használt, és kicsivel több gyümölcsöt tett bele, mint amennyit a leírás megadott.

Morzsasüti szilvával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztát így készítettem : A zabpelyhet, a lisztet kimértem, hozzáadtam a sütőport a cukrot  és a hideg vajat, majd alaposan elmorzsoltam. Ekkor hozzáütöttem a tojást, átdolgoztam, és háromnegyed részét sütőpapírral bélelt, 26 cm tortaformába nyomkodtam úgy, hogy egy kis pereme legyen.

Klári féle nagyon gyors szilvásgombóc o, o, o, ó…

Szilvás gombóc, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Itt-ott a piacon még lehet kapni szilvát, de ha nem, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki!  

A gyümölcsöket meghintettem a cukorral, belereszeltem a citromok héját, hozzáadtam a pudingport, a mézeskalács fűszerkeveréket  a szeletelt mandulát majd átkevertem és a tortaformába illesztett tésztára egyenletesen eligazgattam. A maradék tésztát a tetejére morzsoltam. 160 fokra előmelegített sütőbe tettem, hőlégkeverésen 40-45 percig sütöttem. Mikor elkezdett aranyszínűvé válni akkor „átesett a tűzpróbán”. Sülés után a kapcsot óvatosan leszedtem. Hűlés után szeleteltem, isteni illatú ropogós sütemény született.

Jó étvágyat, vidám „teadélutánt” mindenkinek!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!