Facebook hozzászólás
717

Mustáros sertéskaraj Márti barátnőjének asztaláról

Ezt a receptet egy kedves televíziós riporter barátnőmtől kaptam, akihez a minap csak úgy beszaladtam. Aznap náluk ez volt a vacsora. Miközben elkészült vele, egy kellemes traccspartival „megváltottuk a világot”. Közben megjött a férj, és bizony hármasban szépen meg is ettük ezt a finomságot. Ez olyan gyorsan sikerült, hogy akkor már nem volt idő fényképezni… Bocsi!…   

Sertéskaraj, Kép: pixabay
Készíts elő mindent pontosan, Kép: pixabay

Hozzávalók:

mátáshoz:

Elkészítés:

Összeolvasztjuk az olajat és a vajat, majd a karajszeletek mindkét felét összesen 2 percig sütjük, hogy jó kis kéreg keletkezzen rajtuk. Az egészet tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben visszmaradt zsiradékba beledobjuk a koktélparadicsomokat. Nagy lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, a húslevest, a mustárt és a paradicsompürét. Most kiszedjük a koktélparadicsomokat, hozzáadjuk a karajszeletekhez, és így 12-15 percig 175 °C fokon az előmelegített sütőben sütjük. Keverjük a tejszínt a visszamardt mártáshoz, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat!

Sertéskarajom kedvenc söröddel
Gyors és egyszerű receptem bármikor bevethető, még akkor is, ha váratlanul érkeznek a focinéző barátok. Ha tudod előre, hogy jönnek a vendégek, előre besózhatod, borsozhatod a hússzeleteket. Ha nem egész egyszerűen a tálaláskor adj hozzá egy kis mustárt! Nem fogsz csalódni!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!