Facebook hozzászólás
1 374

Nagymamám paradicsom levese

Volt két zománcozott kis tálka, még Anyué és az egyik testvéréjé volt, amikor Ők voltak gyerekek. Innentől nyilván, hogy mindig mindent ebből akartunk enni, de valahogy a paradicsomlevesre emlékszem a leginkább.

Nagymamám paradicsom levese, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 4 főre:
400 g paradicsomsűrítmény (papírdobozos kiszerelést szoktam használni)
20 g liszt (zablisztet használtam)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukornak megfelelő édesítés
1 csipet só

Csipetkéhez:
1 tojás
liszt annyi, amennyit a tojás felvesz (én zablisztet használtam itt is)

Elkészítés:
A lisztet olajon megfuttatva barnás rántást készítek, majd felöntöm a paradicsommal, és még 1/2 l vízzel, 20 percig lassan főzöm. Közben sózom, borsozom kicsit, mehet bele az édesítés is.

A csipetkéhez a lisztet a tojással összegyúrom, majd elkészítem a csipetkét, végül belefőzöm a levesbe. A végén még ízlés szerint lehet továbbízesíteni.

Hideg sült paradicsom leves ,Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

 

 

Ez a hideg, sült paradicsom leves is Kata receptje, a képre kattintva a receptjét is elolvashatod.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!