Facebook hozzászólás
532

Nagyon finom szilvás-fahéjas kifli

Ezt a sütit igazán nem nehéz elkészíteni, kezdők is megpróbálkozhatnak vele, az eredmény viszont olyan, mintha igazi profi készítette volna – ugyanis nem lehet elrontani. De ne felejtsük a sütőben, mert azért odaég…

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók:
A tésztához:
25 deka margarin,
és még egy kevés a tepsi kikenéséhez
50 deka liszt
5 deka cukor
1 tojás
1 deci tej
1 kiskanál só
A töltelékhez:
1 kiló szilva
10 deka cukor
fahéj
cukor

Elkészítése
A lisztbe kis sót teszünk, előbb a margarinnal, majd a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és körülbelül fél órát letakarva félretesszük. Amíg a tészta pihen, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a szilvát kimagozzuk (ha nincs friss, lehet mélyhűtött is), a húsát apró kockákra vágjuk, megcukrozzuk, és serpenyőben a saját levében megpároljuk. Ha lekvárszerűvé puhult, hozzáadjuk a fahéjat.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kerek formákra vágjuk, amelyeket kézzel tojás formájúra nyújtunk, majd kiskanállal rájuk pakolunk a fahéjas szilvából, egyenként feltekerjük és kifli alakúra formázzuk őket. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket tojással megkenjük, és 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

További ínycsiklandó receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!