>
A rovat cikkei
Napi ajánlataink
Rozmaringos pontyszeletek almás burgponyapürével
Szeretem a halat, de a ponttyal úgy vagyok, hogy (ez biztos az én hibám) mindig enyhén „iszapos” ízt érzek, de…
Chilis-gyömbéres Hokkaido sütőtökkrémleves
Örök igazság, hogy egy jó konyhában olyan dolgok születnek, amelyekkel felpezsdül az élet, a test, a lélek, és…
Klasszikus forrócsoki tejszínhabbal és macaronnal
Szeretnél valami kellemes, meleg finomságot a nap hátralevő részére? Akkor itt egy fantasztikus klasszikus, ami…
Bujtatott gesztenyés muffin
"Mint azt már többször jeleztem, nem vagyok egy nagyon sütögetős, sütizős fajta manus. A lényeg viszont az, hogy…
Viszlát őszi depresszió!
Az ősszel megérkeznek a ködös, esős napok, és ilyenkor nincs jobb egy jó kis lélekmelegítőnél. Ez az őszi…
Házi szilvadzsem a lőrinci nagyimtól
A nagyi mindig azt mondta, hogy a legnagyobb lábos kell a művelethez. Egyszerre, csak maximum 2 kg szilvából…
Füstölt makrélás szendvicskrém
Gyönyörű , illatos füstölt makrélát vettem de nagyon nagy volt, így az egyik feléből szendvicskrémet készítettem,…
Rakottas melegszendvics Csabától
Pofonegyszerűen oldottam meg a vacsimat, ami olyan jól sikerült, hogy muszáj megosztanom. Lényegében recept sincs…
Négyborsos lazacfilé
Ma egy egyszerű ám annál finomabb lazacos fogás kerül a terítékre. A só mellett négyféle bors pikáns egyvelege…
Áfonya és levendula, avagy nemrég találkoztunk!
Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ízesítésében az áfonya és levendula párossal. Magyar termék volt, ezért…
Szilva és mák, avagy nem nagy cucc…
Nem nagy ügy, inkább egy kis játék. Mert ez van, amikor ilyent kívánok, ha jönnek… De olyan fincsi volt, és…
Finomfőzelék brokkolival és sült csirkemellel
Tegnap főzeléket kívántam és finomat. Lám, ez kerekedett ki Steffel Csaba konyhájából. Már érzem is az ízét a…
Hát, akkor, tököljünk!
Ismét reggel, ismét reggeli, ismét tökös, ismét meló, ismét egész nap... Sebaj! Legalább a reggel jó volt... –…
Morzsasüti szilvával Pammer Livi konyhájából
Cuki házi szerzőnk egy blogkóstolón mutatta meg, hogy is kell ezt készíteni! Egy gyors és nagyon finom desszert…
Fejtett bableves lóbabból
Első találkozásunk a lóbabbal pozitívan alakult. Csodaszép friss lóbab hüvelyeket kaptam – benne egészséges zsenge…
Mosolygó fehér házi cipó
opogós, illatos cipót sütöttem gyorskovásszal, vaslábasban. El sem tudom mondani milyen érzés a saját sütésű…
Mit súg a besugó a spanyoloknak?
Azért (is) jó Spanyolországba menni, mert bámulatos a konyhája! Roston sült halukat besugónak hívják, de amilyen…
Királygarnéla cukkinivel, paradicsommal Pammer Líviától
Közreadom ezt az egyszerű, ám mennyei finom ételt! Munkából hazaérve éhesen, fáradtan nagyobb főzésre nem volt…
Fűszeres garnéláim nyári estékhez
Már sokszor leírtam, hogy tengerészfeleségként annyi helyen megfordultam, annyi receptet megtanultam a világ minden…
Pikáns piszkelevesem
Kevés olyan gyümölcsünk van, aminek ennyi neve lenne: a piszkén kívül a köszméte, a biszke, a pöszméte, a brüszke…