Facebook hozzászólás
10 590

Narancsos-almás kacsacomb

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Hozzávalók:

4 kacsacomb,

2 narancs,

2 alma,

rozmaring,

szegfűszeg,

2-3 gerezd fokhagyma,

só, bors.

Elkészítése:

a sütőt előmelegítem 90 fokra. A kacsacombot megmosom, a megmaradt toll-tokokat egyenként kitépkedem. A combokat megtörlöm, majd sózom, borsozom. A narancsot és az almát meghámozom, gerezdekre vágom, vagy felkarikázom. Olyan méretű tepsibe rakom a combokat, hogy kitöltsék. Aláöntök jó egyujjnyi vizet, beleteszem a rozmaringot, a szegfűszeget és a fokhagymát, a gyümölcsdarabokat a húsra és a hús mellé fektetem. Alufólia alatt lassan, 4 órán át sütöm. Amikor elkészült, leveszem a fóliát, és lehet tálalni, bár én még 220 fokon, folyamatos locsolgatás mellett finomam bepirosítom a combokat, így gusztusosabb a látvány. A világért se öntsék ki a tepsiben maradt levet! Szűrjék le, és tárolóedényben tegyék a hűtőbe. Ez ugyanis a legfantasztikusabb kacsazsír.

További ínycsiklandó recepteket itt olvashat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!