>
Facebook hozzászólás

MEDITERRÁN SPECIALISTÁS

Norma, avagy Szicília éneklő tésztája

Mindig is nagy tisztelői voltak a muzsikának az olaszok! Nem véletlen, hogy a számos operájáról híres, Cataniában született zeneszerző, Vincenzo Bellini legismertebb hősnőjéről, Normáról nevezték el Szicília leghíresebb specialitását, a Spaghetti Alla Normát. Végtelenül egyszerű, húsmentes, és valami isteni! Annyira friss, hogy most szálltam le vele a repülőgépről! Jó étvágyat!

Norma, Szicília specialitása, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vágjuk nem túl nagy kockára a padlizsánt. Készítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szórjuk bele a padlizsánkockákat, sózzuk meg, locsoljuk meg kb. 2 ek olívaolajjal, és süssük egy negyedórát. Ezalatt a pont elkészül a tésztánk is, amit természetesen „al dentére” főzük. Ha leszűrtük, tegyünk félre a főzővízből egy fél decinyit. Kapjunk elő egy serpenyőt, amiben három  kanál olajon 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Öntsük rá a sűrített paradicsomot, sózzuk borsozzuk, majd pirítsuk egy-két percig.

Padlizsánnal töltött focaccia

Padlizsánnal töltött foccaccia, Kép: maxkonyhajahu
Padlizsánnal töltött foccaccia, Kép: maxkonyhajahu

A focaccia az olasz konyha egyik közkedvelt tagja, nem más, mint egy lisztből, élesztőből és vízből álló lapos kenyér. Számtalan variációban létezik, de a világ szinte minden táján sütnek hasonló lepényféleséget hasonló tésztából.

Most hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ha az is üvegesre párolódott, hozzáadjuk a tészta főzőlevét, és némi plusz vízzel 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a padlizsánt, megszórjuk a felaprított friss bazsalikommal. Belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót. Az egészen egyet keverünk, rottyan  egyet, és már kész is! Díszítsd a tetejét egy kis parmezánforgáccsal, egy levél bazsalikommal!

A derék szicíliaiak ezzel a pastával tisztelegtek egyik legnagyobb szülöttük tehetsége előtt. Egész Szicíliában megtalálod az étlapon, de például míg Cataniában parmezánnal, addig Palermóban ricottával készítik. Bátran mondhatom, mindkettő isteni! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 161

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!