Facebook hozzászólás

Nyárson sült göngyölt bélszín színesborsmártással

Itt a tavasz, jön a nyár, és a melegebb napokkal a grillezés ideje is beköszönt. Most egy olyan receptet közlünk, amelyet azért serpenyőben is el lehet készíteni – mint ahogyan sok más grillre való ételt –, de azért az az igazi, ha rácson készül!

Az eredeti recept alapanyaga bélszín, de, mint tudjuk, a vesepecsenye a legdrágább húsok egyike. Jó tudni, hogy a legtöbb bélszínreceptet a sertés hasonló részével, szűzérmével is elkészíthetjük, mert az is nagyon finom, szaftos hús.

Igaz, a göngyölt hús esetében a szűzérmével kicsit bűvészkedni kell, mert a disznó e részéből vágott szeleteknek jóval kisebb az átmérője. Ám a feladat nem lehetetlen: ha a szűzérmét ferdén szeleteljük, ráadásul csak minden második szeletnél vágjuk át a húsrudat, akkor a dupla, egyben maradt részeket kiklopfolva már göngyölhető darabokat kapunk.
Következzék hát a recept!

Nyárson sült göngyölt bélszín színesborsmártással, héjában grillezett burgonyával

Fotó: Fényes Gábor

Hozzávalók

80 deka bélszín
20 deka bacon
mustár
őrölt színesborskeverék,
2 deci tejszín

1 kiló burgonya

Elkészítése

A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, mindegyiket beborítjuk baconnal, majd feltekerjük. Ezután az így kapott húst 3 centis karikákra vágjuk, nyársra szúrjuk, és grillen vagy kevés forró zsiradékon megsütjük. A visszamaradt zsiradékban a mustárt megfuttatjuk, őrölt színesborskeveréket szórunk rá, majd a tejszínnel felengedve mártást készítünk. A burgonyákat megmossuk, héjában megfőzzük, majd cikkekre vágjuk, és a hús mellett a grillen megsütjük.

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit…
1 / 137

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 135

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!