Facebook hozzászólás
1 155

MEDITERRÁN HANGULATBAN

Olaszos gyöngytyúkom a nyárra

Mindig különleges falat a gyöngytyúk. Kicsit száraz a húsa, ezért a szüleim kifejezetten úgy szeretik, ha egy kis pikáns szaft vagy szósz kíséri. Ez a klasszikus, olaszos változat bátran variálható, és ők egyszerűen imádják. Most már új krumplival találtam, mert már annyira vágytak rá! … De hiszen, itt a nyár!!!

Gyöngytyúk mediterrán módra, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd hideg vízbe a húsokat úgy, hogy épp ellepje. A répákat a zellert és zöldjét, a hagymát add hozzá. Jöhetnek a borsszemek, az ételízesítő, és párold puhára. (Egyszerűbb a dolgod, ha egy egész gyöngytyúkot veszel, az egészet készítsd el így, és lesz pompás levesed is!) Készíts egy világos rántást, engedd fel a gyöngytyúk lehűtött, leszűrt levével, és habverővel keverd egészen simára. Ízesítsd cukorral, a fél citrom levével, annak héjával, sóval, majd az egészet keverd jól össze, és öntsd a gyöngytyúkhúsra. Tálald petrezselymes új vagy főtt krumplival.

 

Gyöngytyúkom levese gazdagon – a vasárnapi menü

Gyöngytyúk levese, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ez aztán erőt ad! Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!   



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!