Facebook hozzászólás
1 291

ONE MAN SHOW

Olaszos vegán gombás, petrezselymes tészta

Peller Anna és a férje, Lukács Miki legutóbb Olaszországban jártak, ahol nemcsak a mediterrán életérzés vette le őket a lábukról. Gasztroélményeikből inspirálódva, itthon el is készítették a tökéletes mását azoknak az ételkülönlegességeknek, amelyek az örök nyarat és a napsütötte tengerpartot idézik. Anna verhetetlen tésztája következik.

Anna,Miki. Kép: AsiaCenter
Kép: AsiaCenter

Hozzávalók 2 személyre:

 

Elkészítési mód:

  1. Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a spagetti tésztát és készre főzzük.

 

  1. A szárított shiitake gombát körülbelül negyedórával a pirítás előtt beáztatjuk.

 

  1. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát. Pár másodperc pirítás után beledobjuk a gombát, és pár perc alatt készre pirítjuk. Sózzuk és friss borsot őrlünk rá ízlés szerint, majd jó sok friss petrezselyemmel megszórjuk.

 

  1. A tésztát is a serpenyőbe tesszük, és még egy kis olívaolajjal az egészet összeforgatjuk.

Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól

Marton Adri vacsija, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Véget ért a nyár, és valljuk be őszintén, sokan még mindig vágynak a messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra. Nincs ezzel másképp Marton Adri, Edvin Marton múzsája sem, akit az újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálnak. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!