Facebook hozzászólás

Olaszos vendégváró falatkáim angol csónakban

Egy Milánó melletti városkáról kapta nevét a gorgonzola sajt. Anyaga lágy, kékes márványozású. Készítői megszurkálják, hogy a nemes penész minél szebben és jobban kialakuljon benne négyhónapos érlelése alatt. Ebből készült ez a recept. Kerti partikra készítem, hogy a vendégek rögtön valami finomságot kaphassank érkezés után, és lehetőleg ne haljanak éhen, amíg a parázson el nem készülnek a sültek. Milánóban kóstoltam először, és azonnal a szívembe lopta magát! Próbáld ki Te is!       

Angol zeller gorgonzolakrémmel, Kép: László Márta
Ezt a tálat már megrohanták a vendégek…, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 10 dkg ömlesztett sajt
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 4 szál angol zeller
  • 1 csomó friss bazsalikom
  • 10 dkg jól kenhető vaj
  • frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A gorgonzolát, az ömlesztett sajtot és a vajat jól összekeverem. Megmosom a bazsalikomcsokrot, papírtörölközővel leitatgatom, száráról letépkedem, apróra vágom. Belekeverem a krémbe. Az angol zellert is megmosom, szárazra törlöm, és nagyjából 5 cm-es darabokra vágom. Megtöltöm a gorgonzás krémmel a kis csónakokat, és hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Igazán kellemes falatkák, amíg meg nem sülnek a kert parti “főszereplői”. Jó bulizást!

Gorgonzolás, diós tagliatelle
A tagliatelle – széles metélt – az egyik kedven tészta fajtám. Az étel pedig egyike azoknak a vacsoráknak, amik egy fárasztó, undok nap után igazi melegséget költöztetnek a gyomorba éppúgy, mint a lélekbe. Ha szereted a gorgonzolát, akkor ezt ki kell próbálnod! 
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!