Facebook hozzászólás
1 450

A TUTI REGGELI

Omlett lustálkodóknak a hétvégére

Néha jó egy kicsit lelassulni, kényelmesen, pizsiben elkészíteni egy jó kis omlettet, színes paprikákból, finoman megpirított baconszalonnával és egy napsugaras hétvégi reggelen feltálalni a szeretteinknek. Pammer Líviánál elmaradhatatlan része a reggeliknek a latte machiato vagy egy jó habos cappuccino, így együtt pedig remek kezdése például egy lusta vasárnapnak…

Omlett gazdagon, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók 3 éhes szájhoz:

Elkészítés:

A hagymát , a paprikákat és a baconszalonnát kockázzuk, majd kevés zsiradékon megpároljuk. A tojásokat jó alaposan felverjük, sózzuk, majd a kellőképpen megpárolt-pirított forró alapanyagokhoz öntjük, lehetőség szerint minél kevesebbszer keverjünk bele, (vagy egyáltalán ne) úgy szép magas és egyöntetű omlettet kapunk. Ha ügyesek vagyunk, az egész omlettet át is fordíthatjuk pár pillanatra. Forrón tálaljuk!

Vidám reggelit és jó kis lustálkodást kíván a gasztroságok blogírója, Pammer Lívia

Kacsamájpástétom Pammer Livi konyhájából

Kacsamájpástétom, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel, és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá egy zabos gyökérkenyeret is, mit mondjak, nem kellett sokáig eltárolnom se a pástétomot se a kenyeret.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!