Facebook hozzászólás
478

Oregánós szaftos hús – hátfájás ellen

Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik, ezért hát sokkal több, mint fűszer. Az olaszok kedvenc fűszere béta-kariofillénben gazdag, ami gyulladáscsökkentő. Mit szólsz egy izomfájdalom elmulasztó finomsághoz?

Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 0,5 kg hús (bármilyen csont nélküli),
  • 5 evőkanál kókuszolaj,
  • 1 teáskanál oregánó,
  • 0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér,
  • 0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió,
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika,
  • 2 evőkanál nyírfacukor,
  • 0,5 dl citromlé,
  • 2 dl tejföl vagy tejszín,
  • 1 evőkanál liszt, Himalája só,
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés:

Ujjnyi csíkokra vágod a húst, és az olajon zsírjára sütöd. Utána felöntöd 2-3 dl vízzel, beleszórod az oregánót, gyömbért, szerecsendiót, megsózod és fedő alatt puhára főzöd. Még mielőtt kész lenne, rászórod a pirospaprikát. A lisztet kevés vízzel simára kevered, majd hozzáadod a mustárt, citromlevet, cukrot és végül a tejfölt vagy a tejszínt. Jól elkevered és utána állandó keverés mellett a húshoz öntöd (ezzel csak addig kell főzni, amíg egy kicsit besűrűsödik, vagyis kb. 1-2 percig).
Kifőtt tésztával tálalhatod. (Forrás: andio.hu)

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!