Facebook hozzászólás
649

Őrségi édesburgonyás vargányaleves

Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok, mert lassabban szívódnak fel, egyenletesebben emelik a vércukrot.

Őrségi vargányás leves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
850 g édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 l zöldség alaplé
250 ml tejszín
2 marék szárított vargánya

őrölt bors

Díszítéshez friss zöld, nálam most snidling, és tökmag és tökmagolaj

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a meghámozott és kockákra vágott édesburgonyát és felöntöm az alaplével. Közben a szárított vargányát egy pohár meleg vízbe beáztatom, kb 10 percet állni hagyom, majd mehet az egész a leveshez, a levét is öntsd hozzá nyugodtan. Az áttört fokhagymát a leveshez adom, majd sóval és borssal fűszerezem.

Amikor az édesburgonya megfőtt, az egészet rúdmixerrel pürésítem. Végül hozzáadom a tejszínt és 1-2 percig összeforralom. Végül a tökmagot pár percig egy száraz serpenyőben megpirítom. Tálaláskor pár csepp tökmagolajjal és apróra vágott snidlinggel diszítem, meg persze a tökmaggal, ami lemaradt a képről most.

Sült hagymás édesburgonya muffin
Édesburgonya imádóknak és egészségesen étkezőknek egyformán ajánljuk a receptet. Az eredeti ötlet Jamie Oliveré, de Kata módosított rajta, nem is keveset.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!