Facebook hozzászólás
796

A rizsnek álcázott tészta

Orzo sajttal és csirkével

Tudod, mi az orzo? Az a tészta, amit alig lehet megkülönböztetni a rizstől. Nagyon finom, még hamis rizottót is kreálhatsz belőle, de mi most egy másik egytálételt hoztunk nektek.

Hozzávalók:

 

  • 15 dkg orzo
  • 30 dkg csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 1,5 dl tej
  •  2 ek vaj
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk pirospaprika
  •  só, bors
  • 1 csomag friss bébispenót
Csirkés-sajtos orzo Fotó: Pinterest
Csirkés-sajtos orzo Fotó: Pinterest

Elkészítés:

Az olajat hevítsd fel, dobd ráa kockára vágott csirkéket  és fűszerezd a kakukkfűvel, fokhagymaporral, paprikával, sóval és borssal. Pirítsd át alaposan, majd vedd ki a lábosból a húst.
Tegyél az edénybe 7 dl vizet és forrald fel.
Keverd hozzá az orzót, és főzd 8–9 percig, vagy amíg az orzo megpuhul. Ha szükséges, adj még hozzá pici vizet.
Szűrd le a tésztát.
Add az orzóhoz a sajtot, a tejet, a vajat és a mustárt. Lassú tűzön keverd, amíg sima, krémes állagú lesz, ha kell, adj hozzá pluszban tejet.
Tedd bele a spenótot, végül a csirkét is és rottyants egyet rajta. Máris tálalhatod.

Tipp: Ha még krémesebb állagra vágysz, használj tej helyett tejszínt.

Egytálételeink: 
Vegán kókusztejes babragu
Mustáros tejszínes csirke
Gesztenyés-gombás lencse



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!