Facebook hozzászólás
3 124

Őszi birsalmás-diós kevert

Nem akármilyen kevertet kavartunk össze: egyrészt őszi, mert a birs és a dió most aktuális, másrészt egy nem hagyományos, ám nagyon mutatós és egyszerű tészta. Kiránduláskor se hagyjuk otthon!

Emeletes birsalmás kevert
Emeletes birsalmás kevert

Hozzávalók:

 

tésztához
3 tojás
1 pohár cukor (2 dl)
1 pohár joghurt
1/2 pohár olaj
2 pohár liszt
1 sütőpor
1 kanál kakaó
töltelék
800 g birsalma
100 g dió
5 kanál cukor
kevés porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, a kakaó kivételével összekeverjük, majd a felét kivajazott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb 1o percig elősütjük. Közben a birsalmát lereszeljük, hozzáadjuk az 5 dkg darált és az 5 dkg darabolt diót, a cukrot és az elősütött tésztára tesszük. A fennmaradt nyers tésztához hozzákeverjük a kakaót, ráöntjük a krémre és vissza toljuk a sütőbe kb. még 2o percre.
Birsalma, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com
A birsalmából isteni sajtot is készítettünk már! Kattints a receptre, ha szeretnéd kipróbálni!
 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!