Facebook hozzászólás
705

Őszibarackos csirke

Vannak, akik nem rajonganak a hús-gyümölcs párosításáért, tiszteletben tartjuk az ízlésüket, ám akik szeretik ezt a fajta ízkavalkádot, azok készítsék el ezt az egyszerű, ízletes csirke ételt.

Őszibarackos csirkemell, Kép: tesco.hu
Kép: tesco.hu

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
10 dkg reszelni való sajt
3 evőkanál liszt
4 dkg darált dió
1 nagy doboz őszibarack befőtt
3 dkg vaj
2 dl tejföl
egy csokor petrezselyem
1 db citrom
fehér bors
curry (ha nem szeretjük, szerecsendió helyette)

Elkészítés:
A citrom héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. A húst mossuk meg, vágjuk egyforma szeletekre, locsoljuk meg a citromlével, tegyük félre. A sajtot reszeljük le, keverjük össze a liszttel és a dióval. Az őszibarackot vágjuk vékony csíkokra, kicsit itassuk le róla a levét. A húst megsózzuk, forró vajon átsütjük mindkét oldalát. Majd egy hőálló edényt kikenünk vajjal, beletesszük az elősüttöt húsokat, tetejére kerül az őszibarack, jöhet rá a reszelt citromhéj, egy kevés curry por, végül a sajtos keverék. Legutoljára öntsük nyakon a tejföllel. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsült. Petrezselymes rizs remek köret mellé.

Cajun csirke ananászos rizzsel
A cajun (kreol) konyha az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!