Facebook hozzászólás
1 641

Őzgerinc formában sült csirkemell

Bacon és csirkemell, a győztes páros! A recept könnyen elkészíthető és nagyon finom, ünnepi fogásnak is tökéletes. Fodor Emesétől kaptuk a receptet.

Őzgerincben sült csirkemell, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
15 dkg szeletelt bacon
15 dkg reszelt sajt

bors ízlés szerint
1 kis csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás

A forma megszórásához:
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és picit állni hagyjuk.
A tejfölt (3 evőkanál), a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához) és az aprított petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.
Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a szalonnákat úgy, hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát, és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
A formát előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Rakott kelkáposzta
Zöldséges is, húsos is, no meg gyors is ez a pompás egytálétel. Ebédre és vacsorára is ajánljuk. A hozzávalókat mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!