Facebook hozzászólás

CSAK OKOSAN!

Padlizsán és paradicsom a csirkecsíkok bűböletében

No, ebben a dög melegben nem árt, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk! Legyen könnyű, szénhidrát”mentes”, és ne fűszerezzük túl… És még az evés után sem vert a víz!… – írta az őrülten jó ételek tudora.

Csirkemellcsíkok padlizsánnal, paradicsommal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ebbe a receptbe egy ki színt tudunk vinni, ha többféle paradicsomot használunk.  Nekem szerencsém volt 3 féléhez is, ami egy aprócska koktélparadicsom, egy narancssárga, és egy hosszúkás fajta volt. A padlizsánt felkarikázzuk, picit megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk, megkenegetjük mindkét felükről, majd egy serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig félre tesszük. (Ezzel a módszerrel ki tudjuk küszöbölni, hogy a padlizsán indokolatlanul sok olajat szívjon magába – aki már próbált serpenyőben olajon padlizsánt pirítani az tudja, hogy képes temérdek olajat elnyelni – természetesen ehhez a művelethez egy jó serpenyő  is szükséges.)

Amíg a padlizsánszeletek pirulnak, a csirkemellet a szokottnál hosszabb csíkokra vágjuk (egy kis  játék ebben a melegben), és egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.

Közben a szárzellert kis kockákra daraboljuk, aztán a csirkecsíkok közé szórjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, és ezt is hozzáadjuk. A paradicsomokat tetszés szerint felszeleteljük és állagához, puhaságához igazodva a raguhoz adjuk, 2-3 perc alatt összemelegítjük (én a koktéllal kezdtem, a végén pedig a leglevesebb, a narancssárga jött).

A legvégén egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.

Tálaláskor tányérra rendezzük a padlizsánkarikákat, és erre tesszük a paradicsomos csirkecsíkokat.

Ehhez kíván jó étvágyat az őrülten jó ételek tudója, Steffel Csaba

Rák és tészta, avagy vissza – felé…

Rákos tésztasaláta, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!