Facebook hozzászólás
373

Palacsinta vadcseresznyével és tőzegáfonya habbal

A palacsinta sokak kedvence és minden gyereket le lehet kenyerezni vele. De néha jó kimozdulni a bevált kakaós-diós-lekváros bűvkörből.

Kép:Bálint Csemegék

Hozzávalók:

20 dkg liszt

3 egész tojás

4 dl tej

olaj a sütéshez

1 csomag fagyasztva szárított vadcseresznye csemege (vagy helyette friss gyümölcs)

1 csomag fagyasztva szárított tőzegáfonya csemege

édesítőszer ízlés szerint

csipet só

1 dkg étkezési keményítővel

4,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból és a tejből palacsintatésztát keverünk, megsütjük és félre tesszük. A habtejszínt alaposan kikeverjük, majd a tőzegáfonyával kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk. (A legjobb, ha van egy habszifonunk azzal a legegyszerűbb.) A vadcseresznyét rakjuk fel 3 dl hideg vízben főni és édesítsük ízlés szerint. Ha felfőtt, akkor apránként adjuk hozzá a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Amikor ez besűrűsödött, húzzuk le a tűzről és hűtsük ki. Kenjük meg a palacsintákat a kihűlt töltelékkel és hűtőben pihentessük egy órát. A vadcseresznyés habot két kanállal formázzuk kis halmokká, vagy ízlésesen nyomjuk a tányérra a palacsinták mellé.

A recept forrása: Bálint Cseppek

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!