Facebook hozzászólás

Panna cotta kajszilekvárral

Hála az égnek léteznek olyan desszertek, amelyek néhány perc alatt összeállíthatók, így akár egy hétköznap este is varázsolhatunk édességet a család asztalára.

Panna cotta kajszilekvárral, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (2-3 adaghoz):
250 ml habtejszín,
5 g zselatin,
egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma),
1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam),
250 g kajszibarack lekvár,
2,5 g zselatin

Díszítéshez: tetszés szerint friss mentalevél

Elkészítés:
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot az édesítőt és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd az üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem pihentetni  minimum 3 óra szükséges, míg a gyümölcsréteg ráönthető, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.

A lekvárt összepürésítem, majd hozzáadom a vízben feloldott zselatint és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt a tejszínrétegre öntöm és megint minimum 3 órát pihentetem.

Citromos desszert, alias Hófehérke
Ez a csoda desszert kíván egy egész kevés előre tervezést, de sokszorosan megéri elkészíteni. Garantálom, hogy egy kanálnyi sem marad belőle másnapra.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!