Facebook hozzászólás
2 659

Paprikás krumpli füstölt kolbásszal

Valami gyorsat és jót szerettem volna készíteni valamelyik nap, így gondoltam ki a paprikás krumplit. Kivettem a hűtőből a kolbászt, és akkor fedeztem fel, hogy a csomagolópapíron remek recepteket olvashatok. Rögtön belei is szerettem! Fogadjátok szeretettel a Kamra Java receptjét, és meglátjátok, Titeket is elvarázsol a kamra füstölt kolbásza!

Bográcsban és készítheted, paprikáskrumpli, Kép: pixabay
Bográcsban és készítheted, paprikás krumpli, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Szalonnát kockára vágom, az egy kanál zsíron kisütöm egy teflonos lábasban, majd a pörcöket kiveszem. A zsírján világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott füstölt kolbászt, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, visszateszem a szalonnapörcöket is a lébe.Sózom, borsozom, és jöhet az erős paprika is, persze csak akkor, ha a gyerekek nem esznek belőle. Egy körömnyi babérlevelet teszek bele, és jöhet a köménymag is. Így együtt nagyon finom ízt ad az ételnek, de vigyázni kell, tényleg csak egy kicsi babérlevél menjen bele, különben túl intenzív íze lesz az ételben!

Köménymagos krumpli egy kártyapartihoz
Tudom, hogy a drasztikusan emelkedő krumpliárak mellett meggondoljátok: kipróbáljátok-e ezt a receptet, de én mindenkit bátorítok! Nagyon egyszerű, isteni, csak pár mártogatós, egy jó pohár sör és néhány barát kell hozzá. Kezdjünk neki! Ez a pasiknak is menni fog!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!