Facebook hozzászólás
1 580

Pármai spagetti

15 perces vacsora, ami nem azzal kápráztat el, hogy milyen sokáig készül, hanem azzal, hogy mennyire finom! A tejszín, a fokhagyma és a parmezán magában is elég lenne az élményhez, de a császárszalonna felteszi rá a koronát.

Pármai spagetti, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg főtt, füstölt császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
parmezán

bors
50 dkg spagetti

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, rászórjuk a szeletekre vágott fokhagymát, egy percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Mehet bele a parmezán és a bors. Az időközben kifőzött spagettit összekeverjük a szósszal. A mártás csak bevonja majd a tésztát, nem fog tocsogni benne. Tálaláskor jár mellé még reszelt parmezán.

Pasta carbonara
Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá, ami durum lisztből készült, egészen más lesz az állaga, mint a tojásos tésztával.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!