Facebook hozzászólás

Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj.

Ez egy főzelék, de csak majdnem, mert annál egészségesebben készül. A praktika abban rejlik, hogy a babot nem főzöm, hanem saját zsírján átpárolom, de csak annyira, hogy puha legyen, de még – úgymond – roppanjon. Így több vitamin marad benne, és a férjem pont ezt az ízt kedveli! Csak egy tükörtojást kért a vacsorához, de upsz!… Kettő lett! Kétszikűre sikeredett, de így is elfogyott!

Zöldbab tükörtojással, Kép: László Márta
Zöldbab tükörtojással, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2 diónyi margarin vagy annak megfelelő olaj
  • 2 ek liszt
  • pár csepp citrom
  • 1 cs petrus apróra vágva

Elkészítés:

Megmossuk, majd 2 centis darabokra vágjuk a babot. Zsírban, fedő alatt, kevés vízzel pároljuk. Ha lesült zsírjára, kevés liszttel meghintjük. Vízzel és tejföllel felengedjük, ízesítjük citrommal, apróra vágott petrezselyemmel.

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

4 jó tipp a vérszívók ellen

Előfordulhat, hogy haza már többen érkezünk a kirándulásról, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy az illegális…

Dolgozik a néma gyilkos

Népbetegségnek számít a hypertónia a fejlett országokban, így Magyarországon is. Világszerte egymilliárd ember…
1 / 1 483

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!