Facebook hozzászólás

Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj.

Ez egy főzelék, de csak majdnem, mert annál egészségesebben készül. A praktika abban rejlik, hogy a babot nem főzöm, hanem saját zsírján átpárolom, de csak annyira, hogy puha legyen, de még – úgymond – roppanjon. Így több vitamin marad benne, és a férjem pont ezt az ízt kedveli! Csak egy tükörtojást kért a vacsorához, de upsz!… Kettő lett! Kétszikűre sikeredett, de így is elfogyott!

Zöldbab tükörtojással, Kép: László Márta
Zöldbab tükörtojással, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2 diónyi margarin vagy annak megfelelő olaj
  • 2 ek liszt
  • pár csepp citrom
  • 1 cs petrus apróra vágva

Elkészítés:

Megmossuk, majd 2 centis darabokra vágjuk a babot. Zsírban, fedő alatt, kevés vízzel pároljuk. Ha lesült zsírjára, kevés liszttel meghintjük. Vízzel és tejföllel felengedjük, ízesítjük citrommal, apróra vágott petrezselyemmel.

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…

Döbbenet: vetélést okozhat a légszennyezettség!

Egy magzat elvesztése mindig borzalmas érzés, de talán a legrosszabb az úgynevezett csendes vetélés. Ilyenkor…
1 / 1 504

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!