Facebook hozzászólás

Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj.

Ez egy főzelék, de csak majdnem, mert annál egészségesebben készül. A praktika abban rejlik, hogy a babot nem főzöm, hanem saját zsírján átpárolom, de csak annyira, hogy puha legyen, de még – úgymond – roppanjon. Így több vitamin marad benne, és a férjem pont ezt az ízt kedveli! Csak egy tükörtojást kért a vacsorához, de upsz!… Kettő lett! Kétszikűre sikeredett, de így is elfogyott!

Zöldbab tükörtojással, Kép: László Márta
Zöldbab tükörtojással, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2 diónyi margarin vagy annak megfelelő olaj
  • 2 ek liszt
  • pár csepp citrom
  • 1 cs petrus apróra vágva

Elkészítés:

Megmossuk, majd 2 centis darabokra vágjuk a babot. Zsírban, fedő alatt, kevés vízzel pároljuk. Ha lesült zsírjára, kevés liszttel meghintjük. Vízzel és tejföllel felengedjük, ízesítjük citrommal, apróra vágott petrezselyemmel.

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ne a szíved bánja!

Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló…

Na ez a péntek 13.: görcsöket hoz egy gyenge hidegfront!

Pénteken még folytatódik a kellemes, késő nyári idő, majd egy gyenge hidegfront érkezik görcsös panaszokkal és…
1 / 1 495

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 145

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!