Facebook hozzászólás

Paszternák krémleves chilivel és paszternák chipsszel

Rég szerettem volna már egy jó kis fogást, ami paszternáknakból készül. Ezért szerzett olyan nagy örömöt egri húsimádó barátunk. A paszternákot már az ókorban ismerték, népszerű volt, karrierje akkor kezdett hanyatlani, amikor az első hajók megérkeztek Amerikából, raktáriban a krumplival. Mellesleg az orosz konyha nagyon szereti, a híres zakúszka nevű előételnek is ez az egyik fontos eleme. 

Paszternák krémleves, Kép: Hegyvári Zoltán
Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Az összes zöldséget megpucoljuk, majd a hagymákat apróra daraboljuk. Egy lábasban a hagymát megdinszteljük, közben pedig a paszternákokat vékonyra szeleteljük. A szebb paszternák korongokat félrerakjuk, mert ebből lesznek a chips-ek, a többit késsel tovább daraboljuk, a burgonyákat is felkockázzuk. Amikor a hagyma már üveges, akkor a feldarabolt paszternákot kicsit lepirítjuk a hagymán, majd felöntjük a lábast az alaplével. Só, bors és chili érkezik, majd jöhetnek a burgonyák is – amik a levesünk krémességét fogják kialakítani. Főzzük a levest, majd botmixerrel simára dolgozzuk – vagyis alapos munkát végezzünk. Ha igényli, akkor még vízzel is hígíthatjuk a levest, illetve kóstolgatunk, hogy elég-e a só, a bors vagy a chili. Ne legyen túl erős, csak pikáns… Egy serpenyőben vékony oliván megsütjük a vékonyka paszternák korongokat – majd tálalhatunk is. Látványnak és íznek is tök jó dolog a chiliszál, úgyhogy ha tudtok, vegyetek ti is.

Egzotikus chilis kacsaleves
Ha a paszternákos recept bejött, itt egy másik Hegyvári Zoltán konyhájából! Már amikor megláttam a fotót, akkor összfutott a nyál a számban! Hát még, amikor végigolvastam! Jómagam nagyon kedvelem a keleti konyhát, és ez egy tipikusan – mondhatnám – magyarra fordított leves. Szórakoztató napotok lesz, mert begyüjtitek az alkatrészeket, az illatoktól élvezetes lesz a főzés, nem beszélve az elkészítés leírásának vidám stílusától! Vágjatok bele!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!