Facebook hozzászólás
2 411

ROPOGÓS KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL

Patiszon és csirke, avagy gyere utánam…

Mindig azt mondom, abból kell főzni, ami otthon van, és ez így igaz mindaddig, amíg el nem fogy az, ami otthon volt! Így vélekedik Steffel Csaba. Ma, amikor azon dolgozott a boltban – fűzi tovább a történetet -, hogy mi legyen otthon, egy kedves hölgy ismerőse megkérdezte, mit főzzön ma? Erre azt válaszoltam, hogy még nem tudom, de gyere utánam, és vedd azt amit én, este elolvashatod a receptet, holnap az lesz nálatok is! És ez így is lett!

Ropogós, kakukkfüves csirkemell, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, egy kicsit megklopfoljuk, és megsózzuk. Kb. 8 evőkanálnyi kukoricadarát, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal elkeverünk, majd egy deszkára borítjuk, és a csirkeszeleteket jó erősen belenyomkodjuk, beleforgatjuk. Egy serpenyőben kevéske olajon, szép lassan!, mindkét oldalukról mosolygós pirosra sütjük őket.

Ropogós, kakukkfüves csirkemell, közeli, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

A patiszont meghámozzuk, a magrészét eltávolítjuk, és vékony (max:1 centi vastag) szeletekre vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben forró olajon elkezdjük pirítani a patiszonszeleteket; közben a paprikát is feldaraboljuk és közé dobjuk. (Én kisebb, zsengébb patiszonokat használtam, de ha már nagyobbak akkor természetesen kockára is vághatjuk.)

A paradicsomot felkockázzuk, és a csemegehagymát is feldaraboljuk; amikor a patiszon és a paprika szépen megpirult, ezeket is hozzáadjuk, és alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek sztárja: Steffel Csaba!

Mártinál koronával jár a patiszon

Rántott patiszon, Kép: László Márta
Rántott patiszon, Kép: László Márta

Kedvenc biozöldségesem rendre megörvendeztet egy-egy patiszonnal. Kezdetben idegenkedtem tőle, de mára nagyon megkedveltem! Gyorsan királyi fogást készíthetsz belőle! Persze, hogy Neked is először az jut eszedbe, hogy kirántod! Igazad van! Nagyon gyorsan kész, isteni finom, és ha úgy adódik, hogy este 6 után tudsz csak vacsorázni, akkor is nagyon jól esik! És még egy fontos: nem terheli meg a gyomrod! Láss neki!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!