Facebook hozzászólás
13 422

Pavlova torta, az ünnep asztal királynője

A Pavlova torta minden ünnepi asztal legfőbb éke lehet. Ha még nincs ötleted a karácsonyi desszertet illetően, akkor ajánljuk figyelmedbe az édes habcsókok királynőjét a Pavlova tortát.

A Pavlova torta 1935. októberében egy Pearth-i szállodából indult világhódító útjára, és Bert Sache keze alól került ki – áldassék annak a kéznek mindkét darabja. Rémesen egyszerű dolog, és mint ilyen, nagyon jó is.A habcsók képezi a Pavlova torta alapját, amit igaz, hogy könnyen el lehet rontani, de ha követed receptünket, biztosan jól sikerül majd.

Pavlova torta
pavlova torta
Fotó: Depositphotos
Hozzávalók:

4 db tojásfehérje (kb.120 gr)
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kukoricaliszt vagy étkezési keményítő
1 kávéskanál borecet
néhány csepp vaníliakivonat
egy csipet só
4 dl tejszín
3-4 evőkanál porcukor
friss gyümölcs, elsősorban eper, másodsorban bármi más

Elkészítés:

A tojásfehérjét robotgép segítségével habbá verjük. Részletekben adagoljuk hozzá a cukrot, és amikor már a hab megtartja a formáját, de még nem kőkemény, belekeverjük a lisztet és az ecetet, valamint a vaníliakivonatot. A kész habnak fényesnek kell lennie, és képezzen kis csúcsokat, amikor kiemeljük belőle a habverőt. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjünk egyforma átmérőjű, nem túl lapos félgömböket a habból, de a tetejüket kicsit egyengessük el, hogy később a tejszínhab ne folyjon le róla. 120 fokos sütőben süssük a habcsókokat addig, amíg kívülről már szilárdak, de belül még krémesek. Ez olyan 30-40 perc. Ha nagy tortát készítünk, akkor egy nagy gömböt formálunk a habból, azt 120 fokon bő egy órát kell sütni. Amikor kész az alap, óvatosan kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Időközben egy kis porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt. Tálaláskor a habcsókok közepében képzett mélyedésbe halmozzuk a tejszínhabot és megrakjuk (a valamilyen finom likőrrel icipicit meglocsolt) gyümölccsel. Isteni eperrel, málnával, ribizlivel, szederrel is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!