Facebook hozzászólás
229

Pikáns, húsos zöldbableves

Íz világában hasonlít a palócok által kedvelt savanyú krumpli, vagy bableveshez, de annál sokkal agyafúrtabb ízletesebb, viszont minden benne van, amit a palóc föld megterem ezért akár valódi Palóc is lehetne.

Hozzávalók 4-6 személyre:

             10 dkg hagyma (egy nagyobb fej)

             2 gerezd fokhagyma

             40 dkg sertés lapocka vagy comb (kockára vágva, mint a gulyáshoz)

             10 dkg húsos szalonna, vagy nyers füstölt hús

              2 nagyobb burgonya

             25 dkg zöldbab,

             1 kis tejfel 1+1/2 – 2 dl

            1-2 babérlevél

             1 csipet majoránna

            1-2 húsleves kocka, vagy füstölt kocka, vegeta

             tört bors,ízlés szerint.

             1 kk Piros paprika , és kevés Erős Pista (annak aki a csípőset szereti)

Elkészítése :

 Az összevágott hagymát üvegesre pároljuk,beledobjuk a szétnyomott fokhagymát és lehúzzuk a tűzről. Beleszórjuk a paprikát és beleforgatjuk az összevágott húst és a húsos szalonnát. Kevergetve a húst pirítjuk, beleszórjuk a majoránnát, a babérlevelet és a borsot. Felengedjük 1.8 l vízzel, és bele tesszük a leveskockát. Fedő alatt lassú tűzön félpuhára főzzük.( kb.1/2 óra ) Most tesszük bele a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot.

Tovább főzzük, míg az alkotó részek puhák nem lesznek.Ha készen van a tejfelből 1 kk. liszttel habarást készítünk, és lassan a levesbe csorgatjuk, elkeverjük és még egyet hagyjuk "rottyanni" Utána sózzuk, ha kell, még egy kis friss törött borsot rádarálunk.

Mi cseréptálba tálaljuk. Jó étvágyat.

Vargabélesssel, vagy buktával fejezd be a menüt!

(Családi recept) Katától

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!