Facebook hozzászólás

NYÁRI NAPOKRA

Pikáns piszkelevesem

Kevés olyan gyümölcsünk van, aminek ennyi neve lenne: a piszkén kívül a köszméte, a biszke, a pöszméte, a brüszke vagy az egres. Eurázsiából származik, ám egész Európában ismert. Jó a májnak, a szívnek, a vesének. Nyáron, frissen vagy levesnek, szósznak egyenesen csoda! Egykor a nagyim kertjében termett, és azóta is imádom! Egészségetekre!

Piszke, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd fel főni a piszkét 2 l hideg vízzel, a fahéjjal, a cukorral, a citromlével (vagy 1-2 citromkarikával) és a késhegynyi sóval. Készítsd el a habarást a tejfölből és a lisztből, és amint a gyümölcs megpuhult, add a leveshez. Kóstold meg, ha kell, adj még hozzá citromlevet vagy cukrot! Főzd fel újra, de csak egy pillanatra. Tálald a tojás sárgájára. Nemcsak hűsítő finomság a nyári napokon, de ha nem fogy el, semmi baj, mert hidegen is remek!

Csereszenyebefőtt cukor és tartósítószer nélkül, de piszkével is jó!

Cseresznyebefőtt, Kép: antalvali.com
Kép: antalvali.com

Nem csoda, nem ámítás, igenis lehet egészségesen eltenni a gyümölcsöket! Itt a nyár, a befőzések ideje, legyünk bátrak, kísérletezők, munkára fel! Tippeket adunk az antalvali.com Boszorkánykonyhájából.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!