Facebook hozzászólás

NYÁRI NAPOKRA

Pikáns piszkelevesem

Kevés olyan gyümölcsünk van, aminek ennyi neve lenne: a piszkén kívül a köszméte, a biszke, a pöszméte, a brüszke vagy az egres. Eurázsiából származik, ám egész Európában ismert. Jó a májnak, a szívnek, a vesének. Nyáron, frissen vagy levesnek, szósznak egyenesen csoda! Egykor a nagyim kertjében termett, és azóta is imádom! Egészségetekre!

Piszke, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd fel főni a piszkét 2 l hideg vízzel, a fahéjjal, a cukorral, a citromlével (vagy 1-2 citromkarikával) és a késhegynyi sóval. Készítsd el a habarást a tejfölből és a lisztből, és amint a gyümölcs megpuhult, add a leveshez. Kóstold meg, ha kell, adj még hozzá citromlevet vagy cukrot! Főzd fel újra, de csak egy pillanatra. Tálald a tojás sárgájára. Nemcsak hűsítő finomság a nyári napokon, de ha nem fogy el, semmi baj, mert hidegen is remek!

Csereszenyebefőtt cukor és tartósítószer nélkül, de piszkével is jó!

Cseresznyebefőtt, Kép: antalvali.com
Kép: antalvali.com

Nem csoda, nem ámítás, igenis lehet egészségesen eltenni a gyümölcsöket! Itt a nyár, a befőzések ideje, legyünk bátrak, kísérletezők, munkára fel! Tippeket adunk az antalvali.com Boszorkánykonyhájából.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!