Facebook hozzászólás

OLASZOS HANGULATBAN

Pikáns zöldséges fülecske

Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús? Ez az utóbbi idők kedvenc mondata, vagy legalábbis a lényege. Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe. Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; 🙂 bár az a kicsi kis szalonna megbocsátható. Ugyi? Eztkérdezi Steffel Csaba blogíró.

Pikán zöldséges fülecske, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és a felkarikázott zöldségekkel együtt picit megpirítjuk, majd a tészta főzővizével meg-meglottyintva puhára pároljuk. (Amíg a zöldségek nem puhulnak meg, addig ne sózzuk, mert ugyi a tésztafőzővize is sós, illetve a szalonnától is kap egy kis sósságot.)
Amikor megpuhultak, rádobjuk a spenótot, az aprított fokhagymát, (most szükség szerint sózhatjuk), és beízesítjük kakukkfűvel, chili pehellyel és a balzsamecettel, pár pillanat múlva (ha a spenót „összeesett”), beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!

Rák és tészta, avagy vissza – felé…

Rákos tésztasaláta, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…
1 / 1 504

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!